voetbalzone

‘Barcelona maakt in oktober deal van 300 miljoen euro wereldkundig’

Daniel Cabot Kerkdijk10 jun 2015, 06:58
Laatst bijgewerkt: 10 jun 2015, 06:58
Advertentie

Barcelona veroverde afgelopen seizoen de treble, maar ook Josep Maria Bartomeu slaagde er deze week in om drie keer succesvol te zijn. De inmiddels afgetreden voorzitter rondde maandag de komst van Aleix Vidal van Sevilla af en op zijn laatste dag als preses kondigde de Catalaanse club de contractverlenging van zowel Daniel Alves als Luis Enrique aan. Bartomeu is formeel afgetreden om zich binnenkort kandidaat te stellen voor de nieuwe presidentsverkiezingen.

voetbalzone

Spaanse media schrijven woensdag dat Bartomeu achter de schermen er nog in is geslaagd om de basis voor een vierde deal te leggen. In een laatste vergadering ging het merendeel van de directie akkoord met een langere samenwerking met het sponsorschap van Qatar Airways, dat formeel nog tot de zomer van 2016 op het tenue van de treble-winnaar prijkt. Onder de nieuwe voorwaarden komen daar nog eens vier seizoenen bij, tot de zomer van 2020. Voor elke voetbaljaargang, vijf in totaal, krijgt Barcelona liefst zestig miljoen euro uitgekeerd.

Het is nu de bedoeling dat de nieuwe voorzitter van Barcelona, mogelijk weer Bartomeu, over enkele maanden zijn handtekening onder de contractuele overeenkomst zet. In oktober zal een Raad van Bestuur eerst nog wel groen licht moeten geven. De presidentsverkiezingen van de Spaanse topclub zullen 19 juli plaatsvinden. Bartomeu werd in januari 2014 naar voren geschoven als de nieuwe voorzitter, na het opstappen van Sandro Rosell.

Bezig met laden …