voetbalzone

Barcelona maakt statement na zwaar blessureleed bij Valdés

Daniel Cabot Kerkdijk26 mrt 2014, 23:05
Laatst bijgewerkt: 26 mrt 2014, 23:05
Advertentie

Barcelona kan in de resterende fase van het seizoen niet meer over Victor Valdés beschikken. De doelman scheurde woensdagavond de voorste kruisband in zijn rechterknie af en staat minimaal zes maanden aan de kant. Dat betekent ook dat Valdés reeds zijn laatste wedstrijd voor de Catalanen heeft gekeept; de keeper maakte ruim een jaar geleden zijn zomerse vertrek bekend.

voetbalzone

De regerend landskampioen van Spanje is niet van zins om voor de rest van het seizoen een clubloze doelman aan te trekken: Gerardo Martino zal de rest het seizoen beroep doen op José Manuel Pinto. De 38-jarige sluitpost keept sowieso in de Copa del Rey, maar zal nu ook in de resterende competitie- en Champions League-wedstrijden worden ingezet. In de Primera División staan nog acht speeldagen op het programma; in Europa in ieder geval twee kwartfinalewedstrijden.

“Ik sluit absoluut uit dat we nu nog een doelman aantrekken, tenzij we opnieuw een tegenvaller te verwerken krijgen”, verzekerde Martino na afloop van de zege op Celta de Vigo (3-0). “We maken het seizoen met deze selectie af. We hebben veel meegemaakt. Dit is voor Victor zijn tweede blessure van het seizoen. Ik geloof niet in pech, maar ik dacht dat we dit seizoen al genoeg hadden meegemaakt. Ik zat fout. Dit is een zware klap, maar van teleurstellingen worden we sterker en we geven niet op. We hebben het verloop van het seizoen in eigen hand.”

Technisch directeur Andoni Zubizarreta deelde de mening van Martino. “We zullen ons moeten aanpassen”, verklaarde de oud-doelman. “We gaan niemand halen. Pinto heeft tegen Celta uitstekend gekeept. We moeten nu een eenheid vormen. Ik dacht tijdens de wedstrijd voortdurend aan Victor. Ik heb op voetbaltechnisch gebied eigenlijk weinig over de wedstrijd te zeggen. Dit doet veel pijn.”

Bezig met laden …