voetbalzone

Barcelona meldt zeer late transfer en zet clausule op honderd miljoen

Demen Bulbul02 sep 2019, 23:20
Laatst bijgewerkt: 02 sep 2019, 23:20
Advertentie

Barcelona heeft maandagavond laat nog melding gemaakt van een transfer. De zestienjarige Pedro González, voetbalnaam Pedri, wordt per 1 juli 2020 namelijk toegevoegd aan de jeugdopleiding van de Catalanen. Pedri zal dan voor minimaal vijf miljoen euro de overstap maken van Las Palmas, dat tot die tijd nog de beschikking heeft over de talentvolle middenvelder.

Pedri staat te boek als een van de grootste talenten van Spanje en zal eind dit jaar waarschijnlijk met het Zuid-Europese land deelnemen aan het WK Onder-17 in Brazilië. De creatieve middenvelder belandde vorig jaar in de jeugdopleiding van Las Palmas en wist vervolgens vrijwel direct de aandacht op zich gevestigd.

Barcelona maakt trots melding van de toekomstige komst van het toptalent en heeft diens transferclausule op 100 miljoen euro bepaald. Op het moment dat Pedri overgeheveld zal worden naar het eerste, zal die transferclausule verhoogd worden naar 400 miljoen euro. Las Palmas toucheert sowieso vijf miljoen euro voor de verkoop van Pedri aan Barcelona en heeft daarnaast de nodige bonusconstructies opgenomen in de overeenkomst met de topclub.

Zo kan de club van Gran Canaria een bonus tegemoetzien als Pedri een minimum aantal wedstrijden speelt in het eerste van Barcelona. Ook toekomstige (jeugd)interlands zullen Las Palmas extra geld opleveren. Tot slot heeft Las Palmas een doorverkooppercentage van vijftien procent bedongen.

Bezig met laden …