voetbalzone

Barcelona moet geblesseerde Thiago zeker elf wedstrijden missen

Thijs Post30 sep 2012, 17:35
Laatst bijgewerkt: 30 sep 2012, 17:35
Advertentie

Barcelona-trainer Tito Vilanova kan de komende acht weken geen beroep doen op Thiago Alcántara. Het 21-jarige talent heeft een scheurtje opgelopen in de kruisband van zijn rechter knie, zo meldt Barcelona via de officiële kanalen. De in Italië geboren Spanjaard moet de komende weken rustig aan doen en mist door de blessure een groot aantal wedstrijden.

/

De verwachting is dus dat Thiago in de maanden oktober en november niet inzetbaar is. In die maanden speelt Barcelona in totaal elf wedstrijden. In oktober mist hij de Champions League-wedstrijden tegen Benfica en Celtic, terwijl hij de competitiewedstrijden tegen Real Madrid, Deportivo La Coruña en Rayo Vallecano moet laten schieten.

In november speelt Barcelona in Europees verband tegen Celtic en Spartak Moskou, terwijl er competitiewedstrijden tegen Celta de Vigo, Real Mallorca, Real Zaragoza en Levante op het programma staan. Dit seizoen kwam de jongeling drie keer in actie in de competitie: tegen Getafe en Granada begon hij in de basis, terwijl hij zaterdag tegen Sevilla als invaller het veld betrad.

Bezig met laden …