voetbalzone

‘Barcelona moet nog wennen aan Martino, Real Madrid is de favoriet’

Thijs Post18 jan 2014, 12:58
Laatst bijgewerkt: 18 jan 2014, 12:58
Advertentie

Cristiano Ronaldo ontving de Ballon d’Or, maar volgens Fabio Capello maakt hem dat niet automatisch de beste speler ter wereld. Volgens de Italiaanse oefenmeester, tegenwoordig bondscoach van Rusland, heeft Lionel Messi van Barcelona nog altijd een streepje voor op zijn collega van Real Madrid.

voetbalzone

“Ronaldo en Messi zijn fenomenen”, laat Capello optekenen in Marca. “Het zijn echter verschillende spelers. Cristiano is een geweldige voetballer, fysiek ijzersterk, krachtig. Messi heeft meer creativiteit. Een van die spelers in je team en je hebt de garantie dat zij op ieder moment de wedstrijd kunnen veranderen.”

Hoewel Real Madrid in de Primera División tegen een achterstand op Barcelona en Atlético Madrid aankijkt, denkt Capello dat zijn ex-werkgever de favoriet voor de titel is. “Ik heb het idee dat men bij Barcelona nog altijd moet wennen aan de stijl van trainer Gerardo Martino. Ik denk dat het gaat tussen Real Madrid en Barcelona, maar als ik de strijdlust van Atlético zie denk ik dat zij het ook vol kunnen houden. Het is een intens gevecht, maar ik zie Real als favoriet.”

Bezig met laden …