voetbalzone

Barcelona moet vrezen na nieuw onderzoek naar schimmige deal Neymar

Matthijs van Laar06 jun 2015, 12:07
Laatst bijgewerkt: 06 jun 2015, 12:07
Advertentie
voetbalzone

Het laatste woord over de transfer van Neymar van Santos naar Barcelona is nog niet gezegd. Nadat eerder de Spaanse justitie zich in de deal verdiepte, heeft nu ook de Braziliaanse belastingdienst een officieel onderzoek aangekondigd. Met name een aantal 'ongebruikelijke overschrijvingen' tussen 2011 en 2014 genieten de aandacht.

Uit documenten, gepubliceerde door het Braziliaanse ministerie van Financië, blijkt dat er in totaal 36,4 miljoen euro is overgeschreven naar een bedrijf op naam van de ouders van Neymar. Het hoe en waarom daarachter zijn onbekend en wordt dus nu onderzocht. Daarmee blaast nota bene de belastingdienst in het geboorteland van de steraanvaller de zaak nieuw leven in.

In Spanje zorgde de transfer van de aanvaller al eerder voor veel ophef. Barcelona maakte in de zomer van 2013 bekend dat de komst van Neymar de club 57,1 miljoen euro had gekost, terwijl dat bedrag in werkelijkheid veel hoger lag. Door een aantal schimmige financiële constructies kon worden verdoezeld dat de club in totaal meer dan honderd miljoen euro betaalde voor de komst van het supertalent. Daarmee zouden de Catalanen belasting hebben willen ontduiken.

Bezig met laden …