voetbalzone

Barcelona ontkent tirade Piqué en kondigt beroep aan

Erik van Dam18 aug 2015, 20:03
Laatst bijgewerkt: 18 aug 2015, 20:03
Advertentie

Barcelona zal hoe dan ook protest aantekenen tegen een eventuele straf voor verdediger Gerard Piqué. De Spanjaard sprintte maandagavond na een aanval van Athlet Club naar de zijlijn om zijn beklag te doen bij de assistent-scheidsrechter. Die gaf bij Carlos Velasco Carballo aan wat er gezegd was en de scheidsrechter noteerde dat. Barcelona claimt nu dat Piqué niet datgene heeft gezegd waarvan hij beschuldigd wordt.

voetbalzone

De arbiter noteerde in zijn wedstrijdverslag dat Piqué “Me cago en tu puta madre”, dat neer komt op iets als ‘ik schijt op je hoerenmoeder’. Barcelona komt dinsdagavond met een statement waarin het dergelijke teksten van Piqué ontkent. “Wat Velasco Carballo in zijn rapport heeft gezet is niet gezegd”, aldus de Catalaanse club. Men laat niet weten wat Piqué dan wel zou hebben geroepen of gezegd.

Barcelona ziet met angst en beven een schorsing tegemoet voor de belangrijke verdediger. Het heeft er alle schijn van dat Piqué vier wedstrijden aan de kant zal staan: een officiële schorsingsduur is er nog niet uitgesproken. In het slechtste geval mist hij de eerste vier wedstrijden in de competitie tegen Athletic, Málaga, Atlético Madrid en Levante.

Bezig met laden …