voetbalzone

Barcelona op herhaling: ‘Maar niemand van hen is beter dan Messi’

Gijs Freriks15 dec 2014, 17:48
Laatst bijgewerkt: 15 dec 2014, 17:48
Advertentie

Manchester City kwam met pijn en moeite door de groepsfase van de Champions League en krijgt ook in de achtste finale te maken met een taaie klant. De Engels kampioen werd maandag in Nyon namelijk gekoppeld aan Barcelona. Ook vorig seizoen speelden beide partijen tegen elkaar en toen trokken de Catalanen aan het langste eind. Barcelona lijkt opnieuw de favoriet te zijn, maar Luis Enrique waakt voor onderschatting.

voetbalzone

“Het is een zware en moeilijke tegenstander. Dit was een van de zwaarst denkbare lotingen en City is zeker een kandidaat om de Champions League te winnen”, zo citeert de Spaanse pers de trainer van Barcelona. “Sinds vorig seizoen hebben zij de selectie weer versterkt met een aantal interessante spelers. Het is gewoon een topelftal met Sergio Agüero als absolute nummer één, maar niemand van City is beter dan Lionel Messi.”

Enrique’s voorganger Gerardo Martino zei in april, na de uitschakeling tegen Atlético Madrid, te hebben ‘gefaald’, omdat hij Barcelona niet naar de finale van het miljoenenbal wist te loodsen. “Maar ik ga dergelijke teksten niet gebruiken. Ik denk gewoon dat we doorgaan en mocht dat onverhoopt niet lukken, dan gaan we de boel dan wel analyseren. Maar ik ga nu niet zeggen dat ik faal als Barcelona niet doorgaat. Ik respecteer Martino, maar ga over mijn eigen woorden.”

Bezig met laden …