Barcelona overrompelt sterk startend Tenerife in negen minuten tijd

Daniel Cabot Kerkdijk10 jan 2010, 21:52
Laatst bijgewerkt: 10 jan 2010, 21:52

Tenerife maakte zondagavond kennis met de harde wetten van de voetballerij. Barcelona werd in de beginfase volledig overrrompeld, maar kreeg desondanks geen doelpunt tegen. Negen magische minuten in slotfase de eerste helft stonden daarna aan de basis van de uiteindelijke 0-5 eindstand. Door de zege behoudt Barcelona haar koppositie en de voorsprong van twee punten op Real Madrid. Het moegestreden Tenerife staat in de Primera División slechts één punt boven de rode streep.

/

Beter kon Tenerife niet aan de wedstrijd beginnen. De eilandbewoners hadden de titelverdediger in de eerste minuten volledig in de houdgreep. Alejandro Alfaro leek de eerdere misser van zijn collega Nino goed te maken, maar zijn inzet ging via Victor Valdés tegen het aluminium. Even later stuitte de middenvelder wederom op de keeper, en schoot Pablo Sicilia naast. De ploeg van José Luis Oltra liet zich niet tutoyeren door de Catalanen, maar had wel geluk dat een poging van Bojan Krkic naast het doel van Sergio Aragoneses ging.

Barcelona wist zich geen raad met het spel van Tenerife. Vooral Maxwell werd aan alle kanten voorbij gelopen. Tenerife faalde echter voortdurend in de afronding, en kreeg in de laatste tien minuten drie treffers om de oren. Na een voorzet van Krkic plaatste Messi de bal tegen de touwen: 0-1. Daarna ging het snel. Carlos Puyol profiteerde van een misser van Aragoneses en kopte op aangeven van Messi het tweede doelpunt binnen. De Argentijn scoorde op slag van rust de 0-3, na goed voorbereidend werk van Andrés Iniesta en Krkic.

Al vroeg in het tweede bedrijf ontsnapte Tenerife aan een vierde doelpunt. Een ziedend schot van Thierry Henry eindigde op de paal. In het laatste kwartier van de wedstrijd liep de ploeg van Guardiola verder uit. Een prachtige inzet in de kruising leverde Messi een daverend applaus in het Estadio Heliodoro Rodríguez López op. Vijf minuten voor het einde zette Ezequiel Luna met een eigen doelpunt de eindstand op het scorebord. In zijn poging om Pedro de bal te ontfutselen plaatste de verdediger de bal achter zijn eigen doelverdediger: 0-5.