voetbalzone

'Barcelona overtreedt regels FIFA en benadert verdedigers zonder toestemming'

Bart Kruyt07 jun 2016, 10:38
Laatst bijgewerkt: 07 jun 2016, 10:38
Advertentie

Barcelona raakt Dani Alves kwijt aan Juventus en is druk op zoek naar een opvolger. Héctor Bellerín staat volgens de geruchten hoog op de verlanglijst, maar Arsenal heeft duidelijk gemaakt dat het de Spaanse EK-ganger niet wil verkopen. Volgens El Confidencial trekt Barcelona zich daar niet veel van aan en heeft het gewoon contact gezocht met de vleugelverdediger.

/

Mocht dit kloppen, dan overtreedt Barcelona de regels van de FIFA. Clubs mogen alleen in gesprek gaan met een speler van een andere vereniging wanneer daar na een schriftelijk verzoek toestemming voor is gegeven. Arsenal heeft deze toestemming niet gegeven, want the Gunners willen Bellerín zoals gemeld helemaal niet van de hand doen.

Volgens El Confidencial is niet alleen Bellerín benaderd achter de rug van zijn club om; hetzelfde zou het geval zijn bij Aymeric Laporte van Athletic Club. Hij heeft echter een gelimiteerde afkoopsom van naar verluidt vijftig miljoen euro in zijn contract staan, waardoor Athletic weinig kan beginnen: onderhandelen over een transfersom zal sowieso niet gebeuren.

Bezig met laden …