voetbalzone

Barcelona passeert AC Milan, heeft Ajax in zicht en overtreft Real Madrid

Daniel Cabot Kerkdijk27 aug 2011, 00:05
Laatst bijgewerkt: 27 aug 2011, 00:05
Advertentie

Barcelona heeft vrijdag in Monaco geschiedenis geschreven. De verovering van de Europese Super Cup betekent dat de Spaanse club al vijftien Europese hoofdprijzen in haar prijzenkast heeft staan. Dat is één meer dan AC Milan, dat tot vrijdag het record met los Azulgrana deelde. Daarna komen onder meer Real Madrid (twaalf), Liverpool (elf), Ajax (negen), Juventus (negen) en Valencia (zeven).

/

Barcelona is nog maar een paar doelpunten verwijderd van het record van Ajax in de strijd om de Europese Super Cup. De Amsterdammers, die het toernooi drie keer op hun naam schreven, maakten in het verleden liefst zeventien doelpunten. Dat is één treffer meer dan Liverpool, vier meer dan AC Milan en vijf meer dan Barcelona, dat vrijdag tegen FC Porto tweemaal het net vond: 2-0.

Het team van Josep Guardiola heeft in twee weken tijd de geschiedenis van het Spaanse voetbal een draai gegeven. Real Madrid had tot de Supercopa één trofee meer in haar prijzenkast staan dan Barcelona: 75 om 74. Na de winst van de Spaanse én Europese Super Cup gaat Barcelona aan de leiding: 76 om 75.

Bezig met laden …