Barcelona schenkt Vilanova eerste zege, Ajax-doelwit loopt blessure op

Daniel Cabot Kerkdijk24 jul 2012, 19:55
Laatst bijgewerkt: 24 jul 2012, 19:55

Tito Vilanova heeft aan zijn eerste officieuze duel als hoofdtrainer van Barcelona een positief gevoel overgehouden. De Spaanse club was dinsdagavond te sterk voor Hamburger SV: 1-2. Alle doelpunten vielen in de eerste helft: Dani Alves en Gerard Deulofeu waren trefzekers namens de Catalanen, terwijl Tolgay Arslan de 1-1 voor zijn rekening nam. Ajax-doelwit Marc Muniesa raakte geblesseerd.

/

Barcelona, met Ibrahim Afellay in de basis, kwam na luttele minuten al op 0-1. Alexis Sánchez bereidde het ziedende schot van Dani Alves in de bovenhoek voor. Na kansen voor Deulofeu en Heung-Min Son kwam HSV in de 22e minuut op gelijke hoogte. Na balverlies op het middenrif counterde de thuisploeg en trof Markus Berg de lat. De rebound was een prooi voor Arslan: 1-1.

Barcelona had moeite om het spel te domineren, maar kwam in de 37e minuut weer op voorsprong. René Adler kon een inzet van Afellay keren, maar had geen antwoord op de rebound van Deulofeu: 1-2. Domper op de zege van Barcelona was de blessure van Muniesa in de 55e minuut. De verdediger raakte geblesseerd aan zijn rechterknie en gaf zelf aan dat het zeker geen lichte blessure betrof.

Hoewel Barcelona al zijn wissels had verbruikt, stemde HSV in met entree van een reeds gewisselde speler. De Bundesliga-club was in de tweede helft niet in staat om minimaal een gelijkspel af te dwingen. Jeffrey Bruma haalde evenmin het einde van het duel. Hij kwam in aanraking met de paal en werd voortijdig naar de kant gehaald. Bij Barcelona stond José Manuel Pinto en daarna Oier in het doel.