voetbalzone

‘Barcelona-selectie trakteerde Alexis op flink applaus in kleedkamer’

Erik van Dam28 okt 2013, 11:18
Laatst bijgewerkt: 28 okt 2013, 11:18
Advertentie

Alexis Sánchez zal zich de laatste dagen een stuk gelukkiger voelen dan vorig seizoen. De Chileense aanvaller zweefde onder Tito Vilanova steeds tussen basis en bank, kreeg geregeld kritiek vanuit de Spaanse media en had moeite zich te profileren bij Barcelona. Critici vroegen zich af of hij zijn transfersom wel echt waard was, maar dit seizoen gaat het weer stukken beter met hem.

/

Onder Gerardo Martino voelt de 24-jarige Alexis meer zelfvertrouwen en dat is te zien binnen de lijnen. Eerder deze maand maakte hij twee doelpunten tegen Real Valladolid, in de interlands tegen Colombia en Ecuador scoorde hij er drie en zaterdag besliste hij El Clásico met een doelpunt in de tweede helft. Na afloop kreeg Alexis van zijn teamgenoten de beloning.

El Mundo Deportivo schrijft dat de spelers van Barcelona hem een luid applaus gaven voor zijn sterke optreden tegen Real Madrid. De technische staf was er niet bij aanwezig, maar zou de Zuid-Amerikaanse aanvaller ook een compliment hebben gegeven voor zijn inbreng. In de voorgaande Clásicos kwam Alexis minder uit de verf en moest hij het doen met een invalbeurt of voortijdige wissel.

Bezig met laden …