voetbalzone

‘Barcelona start ‘Operación Boateng’ toch weer op’

Erik van Dam07 apr 2015, 12:07
Laatst bijgewerkt: 07 apr 2015, 12:07
Advertentie

Volgens Marca heeft Barcelona afgelopen vrijdag officieus operatie Boateng weer in gang gezet. De koploper van de Primera División wilde de Duitse verdediger vorig jaar zomer reeds aantrekken, maar toen slaagde technisch directeur Andoni Zubizarreta niet in zijn plan. Inmiddels hebben Carles Rexach en Ariedo Braida het voor het zeggen op technisch gebied en zij willen Jérôme Boateng graag alsnog aantrekken. Vrijdag zou er hernieuwd contact zijn gelegd met München.

voetbalzone

Het dagblad beschrijft dinsdag hoe Zubizarreta vergeefs probeerde de club te versterken met Boateng. Zijn maximale bod op de verdediger bedroeg 35 miljoen euro, maar Bayern Munchen verlangde 39 miljoen euro: het gat werd niet overbrugd. Dat kwam mede doordat Boateng weigerde de boel op scherp te zetten. Hij wilde alleen weg uit München als de clubs er eerst samen uit wisten te komen.

Eenzelfde scenario tekende zich aanvankelijk af in de transfer van Ivan Rakitic. De directie van Sevilla wilde meer geld dan Barcelona bood en Zubizarreta trok zich terug, maar drie weken later kwam hij alsnog met het gewenste geld over de brug en kon de deal beklonken worden. Bij Boateng gebeurde dat later niet, ook niet toen Zubizarreta ter ore kwam dat concurrent en aartsrivaal Real Madrid in augustus nog een poging wilde wagen bij Boateng.

Nu, vele maanden later, is Boateng nog altijd niet uit de gedachten van Barcelona verdwenen. De Catalanen zouden, vanwege het transferverbod dat tot en met januari 2016 van kracht is, een speciale deal willen sluiten met Boateng en Bayern. De bedoeling is hem aan te kopen, maar meteen terug te verhuren aan zijn Duitse werkgever. Pas in de zomer van 2016 zal Boateng dan daadwerkelijk arriveren in Camp Nou. Er ligt voor hem een vijfjarig contract klaar met een startsalaris van 3,5 miljoen euro per seizoen. In alle volgende seizoen kan hij steeds 500.000 euro meer verdienen.

Een maand geleden sprak Boateng in BILD nog over de interesse van Barcelona. Toen had hij het over de belangstelling die vorig jaar zomer gold. “Ik weet niet tot in detail wat ze voor mij wilden betalen. Maar de interesse was er zeker, dat klopt. En als een club als Barcelona belangstelling toont, is dat natuurlijk heel eervol. Maar ik was ook al in voorbereiding op een nieuw seizoen met Bayern. En je hoeft tegenwoordig niet van Bayern naar Barcelona, als je doel het winnen van de Champions League is.”

Bezig met laden …