voetbalzone

Barcelona stelt Dani Alves teleur met officiële aankondiging EL-selectie

Rian Rosendaal02 feb 2022, 17:07
Laatst bijgewerkt: 02 feb 2022, 17:07
Advertentie

Dani Alves is niet ingeschreven voor de Europa League, zo heeft Barcelona woensdagavond bekendgemaakt. De Catalanen hebben 32 spelers mogen inschrijven voor het restant van het toernooi, waarin Napoli de eerste tegenstander is voor de ploeg van trainer Xavi. Naast de 24 spelers van de A-selectie zijn er ook 8 spelers ingeschreven van de Barcelona B. Alves viel buiten de boot, daar Barcelona maximaal drie van de vier winterse aanwinsten mocht aanmelden.

Eerder op de dag meldden AS en Sport al dat Alves de schifting waarschijnlijk niet zou overleven. Trainer Xavi en zijn stafleden zijn tot het besluit zijn gekomen na uitgebreid intern overleg. Barcelona moet per se een keuze maken, omdat de UEFA-regels voorschrijven dat voor de knock-outfase van de Europa League maximaal drie nieuwe spelers mogen worden ingeschreven. De Catalanen presenteerden in de afgelopen transferperiode vier aankopen en Alves is blijkbaar het kind van de rekening.

De inmiddels 38-jarige Alves was eind 2021 de eerste aanwinst van Xavi voor het restant van dit seizoen. Daarna volgden Ferran Torres, Adama Traoré en Pierre-Emerick Aubameyang, die donderdag officieel wordt gepresenteerd door Barcelona. Laatstgenoemd drietal is wel ingeschreven voor het Europese toernooi. Het elftal van Xavi staat op 17 en 24 februari tegenover Napoli in de tussenronde van de Europa League en de verwachting in Spanje is dus dat Alves het tweeluik aan zich voorbij moet laten gaan.

Alves is woensdag na de training naar verluidt al op de hoogte gebracht van de beslissing en de Braziliaanse routinier zou geen enkele moeite hebben met het besluit van Xavi. De Barcelona-trainer geeft de voorkeur aan de aanvallende spelers omdat hij voor de rechtsbackpositie verschillende opties heeft: Sergiño Dest, Óscar Mingueza en Ronald Araújo. Daarnaast wordt Sergi Roberto in maart terugverwacht na zijn hamstringblessure.

Marca voorspelde dinsdag overigens al dat Alves buiten de boot zou vallen wat betreft het Europese avontuur van Barcelona. "Ook het fysieke aspect speelt mee. Alves is 38 jaar en kan niet meer iedere wedstrijd spelen. Xavi beseft dat, dus de Europa League-wedstrijden kunnen een perfect moment vormen om hem rust te geven", redeneerde de Madrileense krant. Ferran wordt vanwege zijn transfersom van 55 miljoen euro als 'onschendbaar' beschouwd en hetzelfde kan gesteld worden over Aubameyang, 'omdat Xavi al voor de transferwindow een spits wilde binnenhalen'. "Adama Traoré zal ook geregistreerd worden, omdat hij de vleugelspeler is aan wie de trainer behoefte heeft. Het wordt lastig om Ousmane Dembélé in de ploeg te laten terugkeren nadat hij in de winter niet is vertrokken. Zonder de Fransman heeft Xavi behoefte aan een echte buitenspeler."

Bezig met laden …