voetbalzone

Barcelona stelt plannen bij: 'Het zijn nu meer dan wat kleine aanpassingen'

Matthijs van Laar05 mrt 2014, 12:27
Laatst bijgewerkt: 05 mrt 2014, 12:27
Advertentie

Dat Víctor Valdés Barcelona zou gaan verlaten stond al enige tijd vast, maar dinsdag maakte ook Carles Puyol bekend dat er een eind komt aan zijn indrukwekkende dienstverband bij de Catalanen. Naast het plannen van een ongetwijfeld groots afscheid, betekent dat ook dat de clubleiding intern heel wat werk te verzetten heeft. Sportief directeur Andoni Zubizarreta draait er dan ook niet omheen. "Dit gaat ons meer werk kosten dan we hadden ingeschat."

voetbalzone

Want alhoewel Puyol het laatste jaar eigenlijk al geen vast onderdeel meer was van het leftal van Gerardo Martino, wist de Argentijn dat hij in geval van nood altijd kon rekenen op de routinier. Mits hij fit was, uiteraard. "Dat Valdés zou gaan wisten we al en daar komt nu het vertrek van Carles bij. Zij zijn twee belangrijke schakels geweest binnen ons elftal. Met hun vertrek in gedachten kunnen we vaststellen dat er meer moet gebeuren dan de paar kleine aanpassingen die we aanvankelijk in gedachten hadden", aldus Zubizarreta.

Barcelona weet nog niet wie Puyol moet gaan opvolgen, maar voor Valdés hebben los Azulgrana al een vervanger achter de hand. Een naam wilde Zubizarreta in gesprek met RAC1 echter ook nu nog niet prijsgeven. "Het is praktisch al rond. We wachten nog heel even af met de bekendmaking van het nieuws", zei hij. De Duitser Marc-André Ter Stegen lijkt de voornaamste gegadigde: de 21-jarige doelman van Borussia Mönchengladbach wordt al maanden met de Spaanse grootmacht in verband gebracht.

Bezig met laden …