voetbalzone

Barcelona stuurt Neymar na zes goals in een week reeds op vakantie

Daniel Cabot Kerkdijk17 dec 2013, 23:10
Laatst bijgewerkt: 17 dec 2013, 23:10
Advertentie

Neymar groeide dinsdagavond uit tot de enige speler van Barcelona die dit seizoen in alle competities heeft gescoord. De aanvaller nam in het bekerduel met Cartagena (3-0) de laatste treffer voor zijn rekening en was eerder ook in de Spaanse Super Cup, de Champions League en in competitieverband goed voor doelpunten. Voor Neymar zit het kalenderjaar er reeds op.

/

Neymar kreeg afgelopen zaterdag tegen Villarreal (2-1) zijn vijfde gele kaart van het seizoen en is zodoende komende zondag in en tegen Getafe geschorst. De Braziliaan heeft van trainer Gerardo Martino toestemming om donderdag al naar zijn vaderland af te reizen. Tot 2 januari laat de aankoop van 57 miljoen euro zijn gezicht niet meer in het Camp Nou zien.

“Hij heeft sinds zijn deelname aan de Confederations Cup geen vakantie gehad”, verklaarde Martino na afloop. “Als we hem extra vakantie kunnen geven, dan laten we dat niet na.” Neymar was in zeven dagen tijd goed voor liefst zes doelpunten. Vorige week startte de Braziliaan met drie treffers tegen Celtic, zaterdag volgden twee doelpunten en dinsdagavond kopte hij zijn zesde binnen.

Bezig met laden …