voetbalzone

'Barcelona trekt profijt van mijn relatie met Messi buiten de lijnen'

Erik van Dam30 mrt 2012, 17:11
Laatst bijgewerkt: 30 mrt 2012, 17:11
Advertentie

Volgens Dani Alves heeft Barcelona veel profijt van de vriendschap die hij onderhoudt met Lionel Messi. De Braziliaanse back en Argentijnse aanvaller voelen elkaar in het veld ontzettend goed aan en dat is voor een deel te danken aan hun goede contact buiten de club. Volgens Dani Alves is er sprake van een telepathische verstandhouding tussen El Pulga en hemzelf.

/

“Al vanaf ons eerste contact is de vriendschap er goed”, laat Dani Alves weten aan Globoesporte. “En daardoor gaat het ook op het veld voorspoedig. Wat wij hebben gedaan is ons team flink vooruit helpen. We hoeven niet eens op te kijken waar de ander loopt, want dat weten we op dat moment allang”, aldus de verdediger, die al meermaals assists in huis had op de Argentijnse aanvaller.

Dani Alves benadrukt dat zijn voetballende kwaliteiten Messi niet eens per se maken tot de persoon die hij is. “Ik heb het genoegen gehad zijn familie te mogen ontmoeten. Dat zijn allemaal nederige, hardwerkende mensen uit de arbeidersklasse. Brazilianen en Argentijnen rivalen? Alleen als ze tegenover elkaar staan in het veld. Daarbuiten identificeren we ons sterk met de ander. Voetbal scheidt ons alleen.”

Bezig met laden …