Barcelona vaagt Thailand weg, Neymar maakt eerste doelpunt

Erik van Dam07 aug 2013, 16:01
Laatst bijgewerkt: 07 aug 2013, 16:01

Barcelona heeft de vijfde wedstrijd in de voorbereiding op het seizoen 2013/14 afgesloten met een zege. De Catalanen zijn bezig aan een tournee door Azië en rekenden woensdagavond (plaatselijke tijd) in Bangkok kinderlijk eenvoudig af met Thailand. Dat stond bij rust al met veelzeggende cijfers achter (1-5) en kreeg in de tweede helft nog eens twee tegentreffers te verwerken. Eerder won Barça van Santos (8-0) en Vålerenga (0-7). Het verloor van Bayern München (2-0) en speelde gelijk tegen Lechia Gdansk (2-2).

/

De wedstrijd in Bangkok was er een tussen twee compleet ongelijke machten en dat werd van meet af aan duidelijk. Trainer Gerardo Martino van Barcelona stelde Lionel Messi en Neymar voor het eerst samen op in de basiself en het duo nam direct de eerste twee doelpunten op zich. Neymar stak na een paar minuten zijn voet uit op een zijlings passje van Cesc Fàbregas en maakte zo zijn eerste treffer in dienst van Barcelona.

Daarna was het de beurt aan Messi om zijn eerste van de wedstrijd te maken. Eerst schoof de viervoudig wereldvoetballer van het jaar de bal vanaf de strafschopstip hard in de linkerhoek en kort daarop tikte hij binnen na enkele Thaise opponenten te hebben omspeeld. Tussendoor zorgde Pedro Rodríguez met een hard schot in de korte hoek voor de 0-3. Voor rust zorgde diezelfde Pedrito met een intikker in een half leeg doel voor Barcelona’s vijfde van de avond. Iets later kwam er een penalty voor Thailand en Teerasil Dangda benutte die (1-5).

/

Martino besloot Andrés Iniesta, Alexis Sánchez, Xavi, Sergio Busquets, Marc Bartra, Martín Montoya, Javier Mascherano en Jordi Alba er bij te brengen. Later mochten ook doelman José Pinto (voor Víctor Valdés) en aanvaller Jean Marie Dongou (voor Fàbregas) nog invallen van de trainer: alleen Pedro bleef nog staan. De aanvalsdrift verminderde niet en het gaspedaal bleef er vol op bij de bezoekers. Er stonden pas vier minuten op de klok, toen de score alweer was opgeschroefd naar 1-6 en 1-7 via Pedro (zijn derde) en Alexis.

Met name de goal van de Spaanse vleugelaanvaller mocht er zijn; hij zette door de lucht zijn voet op een diepe pass en verschalkte de keeper daarmee simpel en effectief. Alexis schreef een intikker bij vanaf de vijf meter-lijn, na voorbereidend werk van Iniesta. Aan de 1-7 stand veranderde na die vier minuten niets meer. Barcelona speelt komende zaterdag nog vriendschappelijk tegen een sterrenteam uit Maleisië en vliegt daarna terug naar Europa. Op 18 augustus is de eerste competitiewedstrijd voor de kampioen, thuis tegen Levante.