voetbalzone

Barcelona verbaast zich over bericht Romano: ‘Al tien dagen geen contact’

Mart van Mourik23 dec 2021, 20:49
Laatst bijgewerkt: 23 dec 2021, 20:49
Advertentie

Barcelona ontkent dat de contractonderhandelingen met Ousmane Dembélé voorspoedig verlopen. Donderdagochtend schreef transfermarktexpert Fabrizio Romano dat de aanvaller zijn aflopende contract graag zou willen verlengen, maar Barcelona heeft, weet Mundo Deportivo, al tien dagen niets gehoord van Dembélé of zijn zaakwaarnemer, Moussa Sissoko. De club zou de Fransman tot aan de kerst gegeven hebben om de knoop door te hakken.

Het contract van Dembélé loopt medio 2022 af en Sport schreef onlangs nog over een 'verloren zaak' wat betreft zijn aanblijven. De aanvaller zou een flinke sprong willen maken in financieel opzicht en daardoor openstaan voor aanbiedingen van andere topclubs. Donderdag meldde Romano echter dat Dembélé tegen zijn zaakwaarnemer gezegd zou hebben te willen bijtekenen tot juni 2024, terwijl hij tegelijkertijd een aanbod van Newcastle United had afgwezen. Voor Barcelona komt de berichtgeving van Romano als een verrassing.

“Barcelona is verbaasd over de berichtgeving dat er al een akkoord is met Dembélé”, meldt Mundo Deportivo. “Die verbazing komt simpelweg vanwege het feit dat de club al zeker tien dagen niets gehoord heeft over contractverlenging van de speler of zijn zaakwaarnemer.” De Catalaanse sportkrant, die Barcelona op de voet volgt, zegt contact te hebben opgenomen met Sissoko, maar de zaakwaarnemer wil geen woord kwijt over de kwestie.

Dembélé werd sinds zijn komst van Borussia Dortmund in 2017 lang geplaagd door blessureleed. Mede daardoor kwam de 27-voudig international vooralsnog tot slechts 125 wedstrijden voor de club, waarin hij 30 keer scoorde en 22 assists gaf. Dit seizoen staat de teller op vier wedstrijden, waarin Dembélé nog niet het net wist te vinden. Desalniettemin zou Xavi, volgens Romano, erop aandringen om de 24-jarige aanvaller binnenboord te houden.

Bezig met laden …