voetbalzone

Barcelona verkoopt Moriba aan RB Leipzig en openbaart transfersom

Jeroen van Poppel31 aug 2021, 18:24
Laatst bijgewerkt: 31 aug 2021, 18:24
Advertentie

Barcelona neemt definitief afscheid van Iliax Moriba. De Catalanen hebben een akkoord bereikt met RB Leipzig over de directe overgang van de achttienjarige middenvelder, die niet wilde bijtekenen. De vaste transfersom bedraagt 16 miljoen euro en kan via variabelen oplopen naar 22 miljoen euro. Barcelona heeft tevens een doorverkooppercentage van tien procent bedongen. Moriba tekent voor vijf seizoenen in Leipzig..

Moriba had zijn zinnen al langere tijd gezet op een transfer naar Leipzig en bereikte weken geleden al een persoonlijk akkoord. Tottenham Hotspur werd in sommige media genoemd, maar was volgens Romano niet in de race. Moriba kreeg toestemming van Barcelona om af te reizen naar Leipzig, waar zijn medische keuring geen problemen opleverde. De Barcelona-leiding bedankt Moriba voor zijn inzet en wenst hem veel succes voor de toekomst, zo valt te lezen in de verklaring op de website.

Barcelona voelde zich gedwongen om over te gaan tot het verkopen van Moriba, een jeugdproduct van de club dat vorig jaar indrukwekkend doorbrak onder Ronald Koeman. Moriba wil zijn volgend jaar aflopende contract niet verlengen en deze transferwindow is voor Barcelona de laatste kans om een fatsoenlijk bedrag aan de middenvelder over te houden.

Bij RB Leipzig wordt Moriba binnengehaald als vervanger van Marcel Sabitzer. De aanvoerder van de club beschikte óók over een volgend jaar aflopend contract en is voor zestien miljoen euro verkocht aan Bayern München. Moriba, die onlangs bekendmaakte voor Guinee uit te willen komen in plaats van Spanje, strandt op achttien officiële duels voor Barça, waarin hij 1 keer scoorde en 3 assists gaf.

Barcelona is ook bezig met de verkoop van Emerson Royal, zo schreef Fabrizio Romano maandagmiddag al. Er is reeds een akkoord bereikt met Tottenham Hotspur, dat dertig miljoen euro wil neertellen voor de 22-jarige rechtsback. Emerson speelde dit seizoen in de eerste drie competitiewedstrijden mee, waarvan twee keer kort als invaller. Dat waren direct al zijn wedstrijden in het shirt van Barcelona.

Bezig met laden …