voetbalzone

‘Barcelona verlaten was de moeilijkste en beste beslissing uit mijn leven’

Yanick Vos06 sep 2016, 16:30
Laatst bijgewerkt: 06 sep 2016, 16:30
Advertentie
/

Marc Bartra heeft geen spijt van zijn vertrek bij Barcelona. De 25-jarige verdediger verliet Camp Nou deze zomer voor Borussia Dortmund. Bij Barça kwam hij meer dan honderd keer in actie sinds zijn debuut in het seizoen 2009/10, maar groeide hij nooit uit tot een vaste waarde. In de Bundesliga hoopt de Spanjaard dat wel te bewerkstelligen.

Bartra doorliep de jeugdopleiding van Barcelona. Na zijn doorbraak wist hij zich niet vast in de basis te spelen in het eerste elftal en moest het doen met invalbeurten en spaarzame basisplaatsen. “Nu ik er aan terugdenk, heb ik geen spijt van mijn vertrek bij Barcelona”, zegt Bartra in gesprek met Rac1. “Het was een moeilijke stap. De moeilijkste en beste beslissing die ik in mijn leven heb gemaakt.”

Dortmund trok Bartra aan als vervanger van Mats Hummels, die de overstap maakte naar Bayern München. “Het was mooi om deel uit te maken van Barcelona, maar ik doe er goed aan om mezelf te ontwikkelen bij Borussia Dortmund. Het is allemaal snel gegaan. Ik moet veel nieuwe dingen leren, waaronder een andere taal”, aldus Bartra.

Bezig met laden …