voetbalzone

Barcelona verliest miljoenen euro's door buikvirus én Taylor Swift

Sam Vreeswijk23 jul 2023, 12:24
Laatst bijgewerkt: 23 jul 2023, 12:24
Advertentie

Een maag- en/of darminfectie én een concert van Taylor Swift kost Barcelona enkele miljoenen euro’s. De Catalaanse club zou dit weekend een oefenwedstrijd spelen tegen Juventus, maar dat duel werd afgelast omdat een 'significant' deel van de selectie van de Catalanen kampte met een infectie. Door een concert van Taylor Swift was het verplaatsen van het oefenduel naar maandag ook geen optie.

Zaterdagavond zouden Barcelona en Juventus het tegen elkaar opnemen in de Verenigde Staten, maar de Spanjaarden moesten op het laatste moment vanwege het buikvirus een streep zetten door dat duel. Volgens Mundo Deportivo ging het daarbij vooral om jeugdspelers. Vervolgens liet voorzitter Joan Laporta aan Marca weten het duel naar maandag te willen verplaatsen.

Dat bleek echter niet mogelijk, vanwege de voorbereidingen op een concert van Taylor Swift dat later in dat stadion plaatsvindt. Daardoor moet er definitief een streep door de wedstrijd worden gezet. Barcelona moet derhalve onder meer tickets, advertentie-inkomsten en merchandising terugbetalen of afschrijven, iets wat de club naar schatting zo’n twee miljoen euro gaat kosten.

Het eerstvolgende oefenduel van Barcelona staat gepland nu op woensdag 26 juli. Arsenal zou dan in Inglewood, Californië de tegenstander zijn. Voor de volgende en laatste twee wedstrijden in de Verenigde Staten moet de club van trainer Xavi verder reizen. Op 29 juli staat el Clásico tegen Real Madrid op het programma in Arlington, Texas. Weer drie dagen later neemt Barça het in Las Vegas, Nevada op tegen AC Milan. Op 13 augustus start Barcelona aan het nieuwe seizoen in LaLiga. De titelhouder neemt het dan op tegen Getafe.

Bezig met laden …