voetbalzone

'Barcelona verrast en meldt zich bij Bayern voor Boateng'

Bart Kruyt04 aug 2014, 19:12
Laatst bijgewerkt: 04 aug 2014, 19:12
Advertentie

Barcelona tovert mogelijk een verrassing uit de hoge hoed als het gaat om een nieuwe centrumverdediger. De Catalanen werden in de afgelopen weken al met de nodige namen in verband gebracht, maar die van Jerome Boateng viel nog niet. Volgens Radio Marca is de keuze echter op de WK-winnaar van Bayern München gevallen en wil Barcelona de transfer snel afronden.

voetbalzone

De 25-jarige Boateng heeft nog een contract voor vier jaar en zou 39 miljoen euro moeten kosten. De Duitser heeft als voordeel dat hij zowel in het centrum als op de rechterflank van de defensie uit de voeten kan en Luis Enrique zou hem daarom graag willen hebben. Barcelona leek eerder nog voor Mats Hummels van Borussia Dortmund te gaan, maar koopt dus wellicht een andere Duitse verdediger.

Boateng werd in het verleden ook al eens in verband gebracht met Real Madrid, maar die interesse werd niet concreet. Boateng heeft er nu drie jaar bij Bayern op zitten en speelde in die periode 78 competitiewedstrijden. Voor zijn tijd in de Allianz Arena stond hij onder contract bij Manchester City en Hamburger SV.

Bezig met laden …