voetbalzone

Barcelona werkt Messi en Ronaldinho tegen

26 jun 2008, 18:45
Laatst bijgewerkt: 26 jun 2008, 18:45
Advertentie
Lionel Messi en Ronaldinho mogen in augustus niet aan de Olympische Spelen in Peking meedoen. Dat liet Josep Guardiola, de opvolger van Frank Rijkaard bij Barcelona, donderdagmiddag op een persconferentie weten. De coach en de club zullen alles eraan doen om het tweetal niet af te staan voor het mondiale evenement.

"We zullen al vroeg in het seizoen in een belangrijke fase zitten", vertelde Guardiola. "De derde voorronde van de Champions League is bijzonder belangrijk voor de club. Zowel Messi als Ronaldinho (die moet vertrekken, red.) moeten daar een rol in gaan spelen. Als Ronnie bij de start van de voorbereiding hier nog is, dan geldt dat ook voor hem. "

Ronaldinho is in beeld als één van de drie dispensatiespelers van Brazilië, maar elke club staat volgens de regelgeving van de wereldvoetbalbond FIFA in zijn recht om een desbetreffende speler niet af te staan. "Deco, Ronaldinho en Samuel Eto'o mogen allen vertrekken en zullen als zij vóór 14 juli (start van de voorbereiding, red.) geen nieuwe werkgever vinden, toch een gelijkwaardige behandeling krijgen."

In principe is Barcelona verplicht om Messi af te staan voor de Olympische spelen, maar de club is een andere mening toegedaan. De Spaanse grootmacht oordeelt dat het evenement onder de auspiciën van het Olympisch comité valt en dat de regels van de FIFA niet van toepassing zijn. Messi gaf eerder al dat hij elk willekeurig besluit van Barcelona zou opvolgen.
Bezig met laden …