voetbalzone

Barcelona wil dat Keita streep zet door deelname Afrika Cup

Daniel Cabot Kerkdijk28 dec 2009, 17:35
Laatst bijgewerkt: 28 dec 2009, 17:35
Advertentie

Barcelona wil alles in het werk stellen om volgende maand over middenvelder Seydou Keita te kunnen beschikken. De Malinees international is nog niet volledig hersteld va een spierblessure, maar desondanks wel geselecteerd voor de naderende editie van de Afrika Cup. De medische staf van Barcelona verwacht niet dat Keita voor de start van het toernooi de training kan hervatten.

/

Keita raakte op 19 december jongstleden geblesseerd in de finale van het WK voor clubteams tegen Estudiantes de la Plata. Geschat werd dat hij ongeveer drie weken rust moest houden, wat min of meer inhoudt dat hij pas als het eindtoernooi begint de training kan hervatten. Alvorens Keita wedstrijdfit verklaard kan worden, is de groepsfase van de Afrika Cup reeds voorbij.

Barcelona hoopt dat zowel Keita als Malinese voetbalbond inzien dat het weinig nut heeft om uitsluitend voor de knockout-fase geselecteerd te worden. Bovendien moet Mali in de groepsfase dan wel minimaal twee landen uit het rijtje Angola, Algerije en Malawi achter zich laten. Barcelona, dat ook Ivoriaan Yaya Touré moet missen, speelt in januari minimaal zeven en maximaal negen duels.

Bezig met laden …