voetbalzone

'Barcelona wint in München en dan liggen de drie prijzen voor het oprapen'

Matthijs van Laar12 mei 2015, 15:58
Laatst bijgewerkt: 12 mei 2015, 15:58
Advertentie
voetbalzone

Barcelona liet Cesc Fàbregas in de zomer gaan en haalde daar Ivan Rakitic voor terug. Het is een uitstekende zet gebleken, vindt Gaizka Mendieta. De voormalig speler van onder meer Valencia, Lazio en de Spaanse ploeg is namelijk onder de indruk van de Kroatische middenvelder. "Hij heeft een geweldig jaar gedraaid", zegt Mendieta in zijn column op Goal.

Rakitic heeft de oud-middenvelder verbaasd. Niet zozeer met zijn kunnen, maar vanwege de snelle aanpassing aan een nieuwe omgeving. "Hij was geweldig bij Sevilla, maar dit had ik niet verwacht", aldus Mendieta, die daarom van mening is dat zowel Barcelona als Fàbregas beter af is dan vorig jaar. "Cesc voelde zich bij Barça niet één van de grote jongens. Te vaak werd hij gewisseld, of gebruikt als invaller. Bij zijn nieuwe club is dat anders."

"Zijn verkoop en het aantrekken van Rakitic is een uitstekende zet gebleken, voor alle partijen", vervolgt Mendieta. "Cesc heeft de Premier League gewonnen met Chelsea en Rakitic kan de treble winnen met Barcelona. Ik zie niet in waarom dat laatste niet zou gebeuren. Barça wint waarschijnlijk in München en dan liggen de drie hoofdprijzen voor het oprapen."

Bezig met laden …