Barcelona wint opnieuw en zet beste prestatie uit clubhistorie neer

Daniel Cabot Kerkdijk03 nov 2012, 18:47
Laatst bijgewerkt: 03 nov 2012, 18:47
/

Barcelona heeft zaterdagavond een nieuw clubrecord neergezet. Het team van Tito Vilanova was in eigen huis te sterk voor Celta de Vigo en heeft zodoende uit de eerste tien competitieduels 28 punten behaald, met een doelsaldo van +20. Het oude record na tien Primera División-duels stond op naam van het Barcelona van Louis van Gaal: 25 punten in het seizoen 1997/98. Adriano, David Villa en Jordi Alba waren trefzeker in het Camp Nou, dat voorafgaand aan de krachtmeting zag hoe Lionel Messi en Xavi hun individuele prijzen presenteerden. De Argentijn slaagde er na drie trefzekere competitieduels op rij niet in om een doelpunt voor los Azulgrana te maken.

Barcelona - Celta de Vigo 3-1
In de eerste twintig minuten kon de wedstrijd alle kanten op. Een harde inzet van Andrés Iniesta ging maar net naast en een poging van Messi miste kracht. Celta liet zich in de openingsfase evenmin onbetuigd. Iago Aspas schoot de bal in de elfde minuut bijna in de kruising en luttele minuten later faalde hij oog in oog met Valdés. Barcelona nam in de 21e minuut de leiding. Na goed voorbereidend werk van Pedro zorgde Adriano voor de 1-0. De vreugde van de Catalanen was van korte duur. Twee minuten later kon Valdés voorkomen dat Alex López de bal in zijn doel schoot, maar in de rebound zorgde Mario Bermejo voor de gelijkmaker: 1-1.

/

Een heerlijke aanval resulteerde enkele minuten later in de 2-1 van Barcelona. Villa gaf de bal met de hak mee aan Iniesta, die het leer daarna weer bij zijn ploeggenoot bezorgde. El Guaje schoot de 2-1 achter Javi Varas. Barcelona kreeg voor rust nog een domper te verwerken. Adriano haakte geblesseerd af en moest vervangen worden door Dani Alves. Barcelona ontsnapte al vroeg in de tweede helft aan een gelijkmaker. Een inzet van Aspas betekende maar net niet de 2-2. Na een uur spelen vergrootte Barcelona op discutabele wijze de voordelige marge. Na een pass van Villa stond Jordi Alba dik buitenspel, maar hij mocht gewoon voor de 3-1 zorgen.

De discutabele tegentreffer was een hard gelag voor Celta, dat zonder meer het beste spel van alle bezoekende ploegen dit lopende seizoen in het Camp Nou vertoonde. De promovendus speelde na de 3-1 een verloren wedstrijd en slaagde er niet in om de slotfase van meer spanning te voorzien. Villa maakte na 78 minuten plaats voor Alexis Sánchez, die inmiddels ook heeft gezien dat zijn bondgenoot de laatste wedstrijden weer op de deur klopt.

/

Málaga - Rayo Vallecano 1-2
Voor het team van Manuel Pellegrini was het dit seizoen de eerste thuisnederlaag. Met twee treffers was Piti de gevierde man bij de bezoekers, die zodoende een einde maakten aan de ongeslagen thuisreeks van Málaga sinds 31 maart 2012. Rayo kwam na elf minuten aan de leiding en dat was tevens de ruststand. Na vier minuten in de tweede helft kopte Martin Demichelis uit een vrije trap de gelijkmaker binnen: 1-1. Net als bij de 0-1 zag Leo Baptistao hoe Piti zijn voorbereidende werk verzilverde in de zestigste minuut: 1-2. Zodoende blijft Rayo in de subtop van de Primera División.