voetbalzone

Barcelona ziet doelwit kiezen voor transfer naar Alonso's Bayer Leverkusen

Jordi Tomasowa28 mei 2024, 08:51
Laatst bijgewerkt: 24 jul 2024, 22:37
Advertentie

FC Barcelona kan de komst van Aleix García definitief uit het hoofd zetten. De middenvelder van Girona vertrekt deze zomer naar Bayer Leverkusen. García is volgens Kicker al persoonlijk akkoord met die Werkself.

Spaanse media schreven afgelopen winter veelvuldig dat de 26-jarige Spanjaard op een Catalaanse shortlist stond om de selectie van Barcelona te versterken. García kiest nu echter voor Leverkusen.

Fabrizio Romano bevestigt eveneens dat de aanvoerder van Girona persoonlijk akkoord is met de Duitse landskampioen. De verwachting is dat Leverkusen een transfersom van tussen de vijftien en twintig miljoen euro betaalt voor de rechtspoot.

García was het afgelopen seizoen een van de vele smaakmakers bij Girona. Hij speelde uiteindelijk veertig wedstrijden in alle competities. Daarin noteerde hij drie doelpunten en zes assists.

García moet de eerste zomerse aanwinst worden van Leverkusen, dat historie schreef door ongeslagen kampioen in de Bundesliga te worden. Daarnaast werd afgelopen zaterdag ook de DFB-Pokal gewonnen ten koste van Kaiserslautern (0-1).

In de finale van de Europa League moest de ploeg van Alonso vorige week woensdag zijn meerdere erkennen in Atalanta (3-0).

De ongeslagen reeks van 51 wedstrijden kwam daarmee voor Leverkusen uitgerekend in de Europese finale ten einde.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Bezig met laden …