voetbalzone

‘Barcelona zit in een crisis en is gelijkwaardig aan AC Milan’

Gijs Freriks05 nov 2013, 19:10
Laatst bijgewerkt: 05 nov 2013, 19:10
Advertentie
/

Barcelona speelt woensdag in de vierde speelronde van de Champions League thuis tegen AC Milan en is de torenhoge favoriet. De Italianen zitten immers in een flinke crisis, maar volgens de Spaanse kranten steekt de ploeg van Gerardo Martino ook niet in grootse vorm. Los Blaugrana staan weliswaar bovenaan in de Primera División, maar zouden nog niet echt flitsend spelen.

Martino is het niet met de kritiek eens en reageerde op de persconferentie sarcastisch op vragen van het journaille. “Wij zitten ook in een crisis, dus Barcelona en Milan gaan niet geheel verschillend de wedstrijd in. Wat dat betreft zijn we dus best gelijkwaardig”, knipoogde de Argentijn. Serieuzer: “Jullie hebben deze zogenaamde crisis gecreëerd, ik heb het nooit over een crisis gehad. Het gaat ook helemaal nergens over. Ik ben geïnteresseerd in wat mijn spelers doen en we zijn zelfkritisch.”

Het feit dat Barcelona volgens critici weinig oogstrelend voetbal laat zien, zou onder meer komen doordat Lionel Messi niet in goeden doen is. De aanvaller kwam in de laatste vijf optredens niet verder dan één doelpunt. Martino haalt er zijn schouders over op: "Alles wat Messi doet, is beslissend. Ik ben blij dat we over hem beschikken. Er is in een seizoen altijd een moment waarop Leo niet scoort, maar de goals komen wel weer. We moeten de het negativisme stoppen en in elkaar vertrouwen.”

Bezig met laden …