voetbalzone

'Barcelona zou referentie moeten zijn voor de complete voetbalwereld'

Erik van Dam25 nov 2010, 07:30
Laatst bijgewerkt: 25 nov 2010, 07:30
Advertentie

Panathinaikos-trainer Jesualdo Ferreira had zijn eerste Europese duel voor zijn Griekse werkgever graag anders zien aflopen, maar moest woensdagavond zijn meerdere erkennen in Josep Guardiola. De coach van Barcelona kwam op bezoek in Griekenland en vertrok weer met drie punten in de tas, waarmee een ticket voor de volgende fase van de Champions League een feit werd.

“Barcelona is een team dat altijd weet hoe het moet spelen”, constateerde Ferreira. De Portugees begon het seizoen nog bij Málaga, maar trof Barcelona in de wedstrijden die hem gegund waren bij die club niet. In Europa kwam het wél tot een ontmoeting, maar die leverde uiteindelijk dus niets op. “Barcelona zou een referentie moeten zijn voor de complete voetbalwereld”, prees de trainer de Catalanen, die met een 3-0 overwinning aan de haal gingen in Griekenland.

“Hun one touch game, de druk die ze zetten op de bal, en boven alles hun stijl is indrukwekkend. Ik zou mijn team op een dag ook graag zo laten spelen”, merkte Ferreira met enige jaloezie op. Voor Panathinaikos betekende de verliespartij definitieve uitschakeling in Europa. De club eindigt als laatste in Groep D, achter Barcelona, FC Kopenhagen en Rubin Kazan. De Denen en Russen moeten nog uitmaken wie in de Champions League blijft en wie doorgaat naar de Europa League.

Bezig met laden …