voetbalzone

'Barcelona zou uitstekend bij de speelstijl van Alexis passen'

Bart Kruyt02 jun 2011, 21:10
Laatst bijgewerkt: 02 jun 2011, 21:10
Advertentie

Alexis Sánchez is zonder meer één van de belangrijkste transferdoelwitten van deze zomer. De aanvaller van Udinese heeft een uitstekend jaar achter de rug en vorige maand beweerde voorzitter Giampaolo Pozzo dat hij een voorstel van 35 miljoen euro reeds had afgewezen. Claudio Borghi, bondscoach van Chili, hoopt dat Sánchez alsnog vertrekt: en dan het liefst naar Barcelona.

/

Volgens Borghi kan de jonge aanvaller het niveau van de Europees kampioen aan. “Ik zie Alexis als één van de tien beste spelers ter wereld en dus zou ik hem graag bij Barcelona willen zien”, zei de keuzeheer. “Hij hoort thuis in een team dat aanvallend voetbal speelt en altijd probeert om prijzen te winnen. Barcelona zou uitstekend bij zijn speelstijl passen.”

De 22-jarige Sánchez lijkt het zelf wel eens te zijn met de bondscoach: “Barcelona zou een schitterende club voor mij zijn”, zei de aanvaller tegen Futbol. “De interesse van grote clubs maakt me trots, het betekent dat ik het goed doe. Ik wil me blijven ontwikkelen en prijzen winnen, maar daarvoor moet je bij een grote club zijn. Ik hoop dat ik die kans krijg.”

Bezig met laden …