voetbalzone

Barda wil niet naar Nederland en verlengt bij Genk

06 jan 2009, 14:55
Laatst bijgewerkt: 06 jan 2009, 14:55
Advertentie
PSV en FC Twente kunnen de komst van Elianiv Barda vergeten. Beide Nederlandse ploegen toonden in oktober interesse in de aanvaller van Racing Genk, maar destijds kon er niet gesproken worden over een transfer. Nu Barda zijn contract bij de Belgische club heeft verlengd lijkt een transfer naar Nederland definitief van de baan.

Eind oktober kwam Dudo Dahan in de Belgische media met het bericht dat PSV en Twente zich hadden gemeld voor Barda. Dahan deed zich voor als de zaakwaarnemer van de aanvaller, maar volgens voorzitter Harry Lemmens was Dahan een oplichter. "De makelaar die de belangen van Barda behartigt, is bij Genk goed genoeg bekend, en dat is niet Dudo Dahan. Bij de transfer van Barda naar Genk was deze persoon trouwens ook helemaal niet betrokken", zei hij.

De storm ging na dit bericht enigszins liggen en nu Barda zijn contract bij Genk heeft verlengd kan de vermeende interesse van PSV en Twente definitief vergeten worden. De Israëlische aanvaller tekende tot medio 2013 bij en maakte daarmee een einde aan alle onzekerheid bij de fans van Genk. Barda zat al maandenlang met zijn werkgever om de onderhandelingstafel, maar pas deze dinsdag kon de champagne ontkurkt worden.

Barda (26) kwam vorig jaar zomer over van Hapoel Tel Aviv en maakte in zijn eerste contractjaar gelijk zestien doelpunten. De elfvoudig international (twee treffers), die tot medio 2010 onder contract stond, scoorde tot dusver dit seizoen vier keer. Eerder in zijn loopbaan speelde Barda nog Hapoel Beer Sheva en Maccabi Haifa.
Bezig met laden …