Bari deelt Juventus en Ferrara opnieuw harde dreun uit

Erik van Dam12 dec 2009, 21:44
Laatst bijgewerkt: 12 dec 2009, 21:44

Mocht Juventus aan het einde van dit seizoen met lege handen staan, dan kan de club met spijt terugzien op twee uitwedstrijden tegen op papier klopbare tegenstanders. Na de 2-0 nederlaag van twee weken geleden bij Cagliari dolf La Veccha Signora zaterdagavond voor de tweede keer op rij het onderspit, nu op bezoek bij Bari: 3-1. De vraag is nu hoe het bestuur van de club zal oordelen over Ciro Ferrara, die al onder vuur lag.

Bari – Juventus 3-1
De supporters van Juventus maken gekke weken mee. Enerzijds waren er de blijdschap en complimenten nadat Internazionale werd verslagen; anderzijds morde de aanhang na de nederlaag bij Cagliari en, midweeks, de klap die Bayern München op het Europese toneel uitdeelde. Met een zege bij Bari zou enige sores wellicht verdwijnen, maar het gebeurde niet.

/

Aan het openingsdoelpunt van Riccardo Meggiorini, na zeven minuten spelen, lag balverlies van Juventus ten grondslag. Claudio Marchisio liet zich de bal ontfutselen en zag hoe de spits met een van richting veranderd schot de 1-0 op het scorebord bracht. Na de snelle goal ging Bari met zelfvertrouwen verder. Juventus echter liet zich niet kennen en kwam er ook uit.

Een lastig schot van Diego werd nog gepareerd door keeper Jean-François Gillet, maar David Trézéguet was er snel bij om de rebound binnen te werken (1-1). Kort daarna voorkwam de Belgische keeper wel dat Amauri direct een voorsprong noteerde. Omdat Juve naliet om fel op zoek te gaan naar goals, trok Bari op slag van rust toch weer de leiding naar zich toe.

/

Paulo Barreto werd onderweg naar het doel neergehaald door Fabio Cannavaro, met een penalty tot gevolg. De Braziliaan benutte de buitenkans zelf en schonk Bari weer de voorsprong. Die hielden de Biancorossi vast, mede dankzij enkele uitstekende interventies van doelman Gillet. Juventus zelf trof echter ook blaam; Diego liet na om een elfmetertrap te verzilveren (over) na een overtreding van Sergio Almirón op Fabio Grosso.

Uiteindelijk deed diezelfde Almirón Juventus de das om. De Uruguyaanse middenvelder, nota bene gehuurd van de Turijnse club, loste negen minuten voor tijd een goed schot waar Gianluigi Buffon geen redding op kon brengen. De zege was daarmee binnen voor Bari, dat nu in puntenaantal gelijk komt met de nummers zes tot en met negen in Italië.

Cagliari – Napoli 3-3
Cagliari en Napoli deelden in een ware thriller de punten. Via een late treffer van de Braziliaanse aanvaller Jeda leek de thuisploeg af te stevenen op een 3-2 zege, nadat de gasten uit Napoli met 0-2 hadden geleid. Diep in blessuretijd was het echter Mariano Bogliacino die zijn ploeg alsnog met een gewonnen een punt liet terugkeren naar Napels.

Ezequiel Lavezzi (voor rust) en Michele Pazienza (in de tweede helft) zetten de gasten op een fraaie 0-2 voorsprong, maar in de slotfase kwam Cagliari op gelijke hoogte door treffers van Joaquin Larrivey en Alessandro Matri. De 3-2 door Jeda leek goed te zijn voor een thuisoverwinning van Cagliari, maar de krankzinnige slotminuten leverden uiteindelijk een derde Napoli-doelpunt en daarmee geen winnaar op. Lavezzi zag nog wel rood.