voetbalzone

Barrios: ‘In het veld hebben we geen respect voor Spanje’

Matthijs van Laar02 jul 2010, 15:25
Laatst bijgewerkt: 02 jul 2010, 15:25
Advertentie

Spanje kan haar borst nat maken voor de ontmoeting in de kwartfinale met Paraguay, zo laat Lucas Barrios weten. De Paraguayaan zegt respect te hebben voor Spanje, maar weet dat alles mogelijk is en wijst daarbij op de vroegtijdige uitschakeling van uittredend wereldkampioen Italië. De Italianen speelden met 1-1 gelijk tegen Paraguay en eindigden roemloos onderaan de groep.

/

“We hebben respect voor Spanje omdat het een sterk team is. Dat respect verdwijnt zodra we het veld op stappen, net zoals tegen Italïe gebeurde”, zegt de in Argentinië geboren Barrios. Dat hij deelneemt aan het WK is een klein wonder, aangezien de 25-jarige aanvaller slechts een paar maanden voor het WK het Paraguayaans staatsburgerschap ontving.

“Het ene moment speel ik mijn wedstrijden voor Borussia Dortmund in de competitie en het andere moment sta ik op het WK. Ik wil het vertrouwen van de Paraguayanen terugbetalen”, is Barrios strijdvaardig. “We hopen door te stoten, we hebben een sterke tegenstander maar alles is mogelijk.” Het duel tussen Paraguay en Spanje wordt zaterdag afgewerkt.

Bezig met laden …