Barry 'onthoofdt' Richards bijna en heeft bijdrage in tweede zege Man City

Daniel Cabot Kerkdijk21 aug 2011, 18:56
Laatst bijgewerkt: 21 aug 2011, 18:56

Manchester City heeft ook aan haar tweede competitieduel drie punten overgehouden. Het sterrenensemble van Roberto Mancini was zondagmiddag met 2-3 te sterk voor Bolton Wanderers, dat daarmee al zes Premier League-duels op rij niet van the Citizens heeft gewonnen. De werkgever van Nigel de Jong, die niet in actie kwam, kon een clubrecord breken door vijf opeenvolgende duels geen tegentreffer te incasseren, maar daar werkten Ivan Klasnic en Kevin Davies niet aan mee. David Silva, Gareth Barry en Edin Dzeko scoorden voor de thuisploeg.

/

Na een goede openingsfase van Bolton kwam Manchester City meer in het verhaal voor en lieten James Milner en Sergio Agüero na om de bezoekers aan de leiding te brengen. Silva verscheen na een klein half uur spelen wel op het scorebord, maar de treffer van de middenvelder kwam op gelukkige wijze tot stand. Het schot van de Spanjaard vanaf de rand van het strafschopgebied werd door Jussi Jääskeläinen verkeerd beoordeeld en ging via zijn hand tegen de touwen: 0-1.

Tien minuten later verdubbelde Manchester City haar voorsprong. Barry kreeg de bal uit een hoekschop en met een schitterende knal werkte de middenvelder de 0-2 achter Jääskeläinen. Micah Richards stond in de baan van het schot en deed er goed aan door zijn hoofd ietwat naar achteren te doen. Het antwoord van Bolton liet niet lang op zich wachten. Na een voorzet vanaf links van Martin Petrov schoot Klasnic de bal uitstekend door de benen van Joe Hart en was de aansluitingstreffer een feit: 1-2.

Geschutter in de defensie van the Trotters leidde tot de 1-3 van Dzeko vlak na rust. De aanvaller was Zat Knight te slim af en met een droge inzet maakte hij het derde doelpunt van the Citizens in het Reebok Stadium. Bolton vocht zich echter terug in de wedstrijd. Na een vrije trap van Petrov was Davies sterker in de lucht dan Joleon Lescott en kopte hij de bal via de rechterpaal de 2-3 binnen. Tot meer was de thuisploeg niet in staat. Carlos Tévez maakte in de 68e minuut als vervanger van Agüero voor het eerst zijn opwachting na de transferperikelen.