voetbalzone

Bart Nieuwkoop kiest voor verrassende transfer richting België

Rian Rosendaal30 apr 2021, 18:34
Laatst bijgewerkt: 30 apr 2021, 18:34
Advertentie

Bart Nieuwkoop vervolgt zijn loopbaan bij het Belgische Union Sint-Gillis, zo brengt Feyenoord vrijdagavond naar buiten. De rechtsback van Feyenoord tekent, mits de medische keuring naar wens verloopt, een driejarig contract bij zijn nieuwe werkgever. Union Sint-Gillis komt volgend seizoen uit op het hoogste niveau in België, na de titel in de Tweede Klasse van deze jaargang. Nieuwkoop beschikt in De Kuip over een aflopende verbintenis.

"Afscheid nemen van Feyenoord valt me zwaar, omdat ik hier zoveel beleefd heb", reageert Nieuwkoop op zijn beslissing om de club te verlaten. "Bij deze club ben ik uitgegroeid tot de profvoetballer die ik nu ben. Ik heb hier prachtige momenten meegemaakt, zoals het behalen van de landstitel. Als krap 21-jarige in de basis staan tijdens de kampioenswedstrijd, met een kolkende Kuip en die enorme ontlading na het laatste fluitsignaal: dat is iets wat ik nooit ga vergeten. Ik ga de club en de supporters ongelofelijk missen, maar kijk enorm uit naar deze nieuwe stap."

Nieuwkoop heeft lang gewacht op een aanbieding van de Feyenoord-leiding, zo weet Voetbal International te onthullen. Een concreet aanbod bleef echter uit, waardoor zaakwaarnemer Ali Dursun op zoek ging naar een nieuwe club voor de 25-jarige vleugelverdediger. Er bleek voldoende interesse te zijn in Nieuwkoop en het is dus Union Sint-Gillis dat uiteindelijk aan het langste eind trekt. De Belgische clubs heeft een rijk verleden en beschikt na Anderlecht en Club Brugge over de meeste landstitels: elf stuks. Men speelt door de titel op het tweede niveau na de zomerstop dus in de Pro League.

De bij Feyenoord vertrekkende Nieuwkoop wist in Rotterdam-Zuid nooit een vaste plaats te veroveren, mede door de verschillende blessures van de afgelopen jaren. Begin dit seizoen kreeg hij een basisplaats van trainer Dick Advocaat. Echter, na de zoveelste blessure werd zijn plaats op de rechtsbackpositie ingenomen door Lutsharel Geertruida. Daarnaast beschikt Feyenoord met Denzel Hall over een speler voor de toekomst op die positie. De negentienjarige verdediger verlengde enkele maanden geleden zijn contract tot medio 2024.

Nieuwkoop verlaat Feyenoord met in totaal vijf prijzen achter zijn naam: de landstitel, tweemaal de TOTO KNVB Beker en twee keer de Johan Cruijff Schaal. De rechtsbenige verdediger, vorig seizoen verhuurd aan Willem II, kwam in zijn jaren als speler van Feyenoord tot 81 wedstrijden. Dit seizoen werd hij door Advocaat in negentien wedstrijden gebruikt in alle competities.

Bezig met laden …