voetbalzone

Bart Verbruggen heeft droomtransfer naar de Premier League definitief te pakken

Noel Korteweg03 jul 2023, 14:00
Laatst bijgewerkt: 03 jul 2023, 14:00
Advertentie

Bart Verbruggen heeft zijn transfer van Anderlecht naar Brighton & Hove Albion definitief afgerond. De nummer zes van het afgelopen Premier League-seizoen heeft de komst van de twintigjarige doelman bevestigd via de officiële kanalen. Verbruggen, die tot medio 2028 heeft getekend, levert Anderlecht negentien miljoen euro op en verbreekt daarmee een record. Nooit eerder werd er namelijk zoveel geld betaald voor een doelman uit de Belgische competitie.

De transfer van Verbruggen naar Brighton hing al een tijdje in de lucht. De Nederlander maakte intern bij Anderlecht zijn transfer bekend nadat beide clubs tot een akkoord wisten te komen. Met zijn transfer naar Engeland laat Verbruggen wat betreft zijn transfersom onder meer Thibaut Courtois ver achter zich. De Belgische keeper verruilde KRC Genk in 2009 voor negen miljoen euro voor Chelsea. Maarten Vandevoordt, die volgend jaar zomer de overstap maakt naar RB Leipzig, levert KRC Genk tien miljoen euro op.

Verbruggen stond ook in de nadrukkelijke belangstelling van promovendus Burnley. Vincent Kompany, die aan het roer staat bij the Clarets, werkte tijdens zijn dienstverband bij Anderlecht al samen met de Nederlandse doelman en wilde met hem dolgraag de Premier League in. Verbruggen had zijn zinnen echter gezet op een transfer naar de club aan de zuidkust van Engeland. De Nederlander gaf onlangs te kennen een gesprek te hebben gehad met manager Roberto De Zerbi. De vooruitstrevende Italiaan heeft een belangrijke rol gespeeld bij de overgang van de Nederlander. "Ja, dat was top. Dat is ook de reden dat ik deze optie heel serieus heb genomen", aldus Verbruggen in het Algemeen Dagblad.

De sluitpost, die afgelopen maand met Jong Oranje actief was op het EK in Georgië en Roemenië, beleefde afgelopen seizoen zijn absolute doorbraak bij Anderlecht. Nadat hij eind december de kans kreeg onder de lat, verdween hij daar niet meer. Het zorgde ervoor dat veel clubs voor hem op het vinkentouw zaten. Manchester United informeerde, maar legde volgens transferspecialist Fabrizio Romano geen bod neer. Dat deden Burnley en Brighton wel. Verbruggen zal in het zuiden van Engeland om een plek onder de lat moeten concurreren met Spaans international Robert Sánchez en Jason Steele.

Bezig met laden …