voetbalzone

‘Bart Verbruggen is verder dan Justin Bijlow, dat moet Koeman ook zien’

Jordi Tomasowa22 jun 2023, 16:06
Laatst bijgewerkt: 22 jun 2023, 16:06
Advertentie

Bart Verbruggen is momenteel verder dan Justin Bijlow, zo stelt Voetbal International-verslaggever Stef de Bont. Verbruggen was woensdagavond de grote uitblinker namens Jong Oranje tijdens het EK Onder 21-duel met de leeftijdsgenoten van België (0-0). De sluitpost, die momenteel onder contract staat bij Anderlecht, wist meerdere zeker lijkende tegendoelpunten tegen de Rode Duivels te voorkomen.

Verbruggen behoorde begin maart nog tot de 37-koppige voorselectie van Ronald Koeman voor de Final Four van de Nations League. De twintigjarige keeper overleefde de volgende schifting echter niet. Koeman koos uiteindelijk voor Bijlow, Andries Noppert en Mark Flekken. Eerstgenoemde verdedigde tegen Kroatië (2-4 verlies) en Italië (2-3 verlies) het doel van Oranje. De sluitpost van Feyenoord wist niet te imponeren tijdens deze interlands. Bijlow kreeg in twee duels slechts acht schoten op doel, maar moest wel zeven goals incasseren.

De Bont zag Verbruggen woensdagavond juist overtuigend keepen namens Jong Oranje tegen Jong België op het EK Onder 21 in Georgië en is van mening dat de doelman momenteel de eerste keeper van het grote Oranje zou moeten zijn. “Laten we even heel eerlijk zijn. Dit was slechts één wedstrijd, maar ik heb veel Belgische collega’s gesproken. Zij hebben het over zijn seizoen bij Anderlecht gehad”, zegt De Bont in VI ZSM.

“Ik geef toe, ik heb niet alle wedstrijden van Anderlecht gezien, we horen alleen de verhalen. Maar als Verbruggen het niveau haalt wat hij tegen Jong België heeft gehaald, is hij de eerste keeper van het Nederlands elftal. Verbruggen is verder dan Bijlow, dat meen ik echt. Als hij dit niveau aantikt, is hij de eerste doelman van Oranje. Dat moet Ronald Koeman toch ook zien”, aldus de Bont.

Voor Jong Oranje wachten er na het doelpuntloze gelijkspel tegen Jong België nog groepsduels met de leeftijdsgenoten van Portugal en Georgië. Bondscoach Erwin van de Looi kon in aanloop naar het EK Onder 21 rekenen op veel kritiek. De Bont was woensdag in aanloop naar het eerste duel echter vol lof over de afzwaaiende keuzeheer. “Zijn uitstraling en hoe hij zich presenteert werkt hem een beetje tegen. Van de Looi heeft eerder bij FC Groningen bewezen best een goede trainer te zijn. Op het vorige EK (in 2021, red.) was er veel kritiek op zijn speelstijl maar haalde hij wel de halve finale. Op een eindtoernooi gaat het om presteren. Ik vind dat Van de Looi de afgelopen jaren echt knap werk heeft verricht bij Jong Oranje.”

Bezig met laden …