voetbalzone

'Bartomeu wil van Real-speler middelpunt van campagne maken'

Bart Kruyt20 mrt 2015, 16:13
Laatst bijgewerkt: 20 mrt 2015, 16:13
Advertentie

Na dit seizoen zijn er vervroegde presidentsverkiezingen bij Barcelona en Josep María Bartomeu hoopt herkozen te worden. De huidige voorzitter van de Catalanen weet hoe het spelletje werkt: hij zal moeten beloven dat hij zal proberen om bepaalde topspelers te halen, om zo stemmen te winnen. Volgens François Gallardo heeft Bartomeu een speler van Real Madrid als doelwit.

voetbalzone

Gallardo, die in de Spaanse voetbalprogramma's vaak aan het woord komt, heeft begrepen dat Bartomeu wil proberen om Raphaël Varane naar het Camp Nou te halen. De 21-jarige verdediger staat bekend als een groot talent, maar is er nog niet in geslaagd om een vaste basisplaats te veroveren bij Real Madrid. Pepe en Sergio Ramos laten zich niet zomaar uit het elftal spelen.

Varane werd al in verband gebracht met clubs uit Engeland en met Paris Saint-Germain, maar Bartomeu zou dus willen proberen om de Fransman naar Barcelona te halen. "Er is al contact geweest en Bartomeu wil dat Varane het middelpunt van zijn campagne wordt", claimt Gallardo. Varane heeft bij Real nog een contract tot medio 2020 en Barcelona mag pas in het nieuwe kalenderjaar weer nieuwe spelers aantrekken, vanwege een transferban die het heeft gekregen.

Bezig met laden …