voetbalzone

Barton complimenteert eigen club: 'Slim dat ze mij hebben binnengehaald'

Matthijs van Laar21 jan 2016, 21:11
Laatst bijgewerkt: 21 jan 2016, 21:11
Advertentie
voetbalzone

Burnley heeft afgelopen zomer goede zaken gedaan met het binnenhalen van Joey Barton. Dat vindt althans Joey Barton, die dit seizoen al negentien keer in actie kwam voor de huidige nummer vier van de Championship. “Mij binnenhalen was een no-brainer”, verklaart de uitgesproken middenvelder in gesprek met PA.

Barton mocht in de zomer transfervrij vertrekken bij het gedegradeerde Queens Park Rangers. “Ik ben 33, het is midden in de zomer en iedereen denkt dat het wel voorbij is met mij”, roept hij herinneringen op. “Ik had waarschijnlijk verwacht dat ik wel wat meer belletjes zou krijgen. En als ik gebeld werd, draaide het meestal nergens op uit of ging het over iets anders.”

“Het benadrukt hoe wispelturig de industrie is en hoe lui mensen zijn. Er zijn heel wat luie mensen, dat kan ik je verzekeren”, vervolgt Barton. “Als je je huiswerk goed hebt gedaan en je bent een verstandige club die vooruitdenkt, zeker in de Championship, dan was mijn komst een no-brainer geweest. Zeker als je wil promoveren. Ik heb clubs geld zien uitgeven aan spelers van wie ik dacht: wow, hij? Gelukkig zijn ze bij Burnley verstandiger.”

Dat the Clarets nu volop meedoen om promotie naar de Premier League, komt dan ook niet uit de lucht vallen, beweert Barton. “De middelen worden goed besteed. Als je de spelersmarkt goed kent en je doet je research, kun je voor relatief weinig geld aan goede spelers komen.” Burnley staat momenteel vijf punten achter op de tweede plek, die aan het eind van het seizoen recht geeft op directe promotie naar het hoogste niveau.

Bezig met laden …