voetbalzone

Barton door het stof na incident op training: ‘Mijn woorden gingen te ver’

Yanick Vos16 sep 2016, 08:20
Laatst bijgewerkt: 16 sep 2016, 08:20
Advertentie
/

Joey Barton is sinds de zomer speler van het Schotse Glasgow Rangers en heeft nu al veel los weten te maken in Glasgow. Eerder deze week kreeg hij het op de training aan de stok met ploeggenoot Andy Halliday, na de 5-1 nederlaag tegen Celtic. Wat er precies is voorgevallen is onduideiljk, maar Barton heeft te horen gekregen dat hij zich tot aanstaande maandag niet meer bij de club hoeft te melden. Via Twitter heeft de 34-jarige middenvelder zijn excuses aangeboden.

“Sommige dingen die ik heb gezegd zijn ongepast en daar bied ik mijn welgemeende excuses voor aan”, schrijft Barton op Twitter. Hij schrijft verder de beslissing van manager Mark Warburton, om hem voorlopig te schorsen, te respecteren. Van een gevecht is volgens Barton geen spake geweest. Het bleef bij ‘woorden en een meningsverschil’. “Maar sommige woorden die ik heb gebruikt, gingen te ver.”

Zowel Barton als de 24-jarige Halliday speelde afgelopen weekend mee in de Old Firm. Dat resultaat lag ten grondslag aan de ruzie. “Ik heb spijt van wat er is gebeurd. Maandag keer ik terug op de training en ga ik er weer alles aan doen om het team te helpen”, aldus Barton. Vlak na zijn statement op Twitter plaatste hij nog een tweet, die hij niet lang daarna verwijderde: ‘Spijt betuigen betekent niet altijd dat je het bij het verkeerde eind hebt en de andere persoon gelijk heeft. Het betekent dat je meer waarde hecht aan een relatie dan aan je ego.” Barton tekende deze zomer voor twee jaar bij Rangers nadat zijn contract bij Burnley was verlopen.

Bezig met laden …