voetbalzone

Barton grijpt naast kampioensmedaille: ‘Wat is hier aan de hand?’

Daniel Cabot Kerkdijk10 mei 2016, 00:10
Laatst bijgewerkt: 10 mei 2016, 00:10
Advertentie
/

Joey Barton beleefde maandag een apart moment. De 33-jarige middenvelder was een van de twee spelers die geen kampioensmedaille ontving toen hij bij het stadhuis van Burnley arriveerde. De uitverkozen Voetballer van het Jaar van the Clarets, de kampioen van de Championship, was op dat moment zichtbaar niet te te spreken over de situatie.

De spelers van Burnley stonden op het punt om de kampioenstrofee de lucht in te steken. Barton en James Tarkowski waren de laatste spelers die bij het stadhuis arriveerden, maar voor hen was er geen medaille meer. Barton weigerde vervolgens de trofee nog aan te pakken en koos ervoor om een uit publiek gegooide plastic versie aan de fans te tonen.

“Geen medaille. Wat is hier aan de hand?”, twitterde Barton, die dit seizoen in 38 van de 46 Championship-duels in actie kwam, daarna met een glimlachende emoticon. Burnley kwam daarna met een officiële mededeling. “De competitiebond heeft de club van tevoren al laten weten dat er 25 medailles beschikbaar waren, maar de club schoof 27 voetballers naar voren. We excuseren ons voor de verwarring tijdens de ceremonie. Iedere voetballer zal zijn medaille ontvangen.”


Bezig met laden …