voetbalzone

Bas Dost staat op het punt om verrassende transfer te maken

Chris Meijer23 dec 2020, 11:56
Laatst bijgewerkt: 23 dec 2020, 11:56
Advertentie

Bas Dost staat op het punt om Eintracht Frankfurt te verlaten voor Club Brugge, zo meldt het Algemeen Dagblad. De 31-jarige spits is zelf al akkoord met de Belgische topclub over een contract voor anderhalf jaar. Club Brugge en Eintracht Frankfurt kwamen er afgelopen zomer niet uit in de onderhandelingen over Dost, maar naderen nu wel een overeenkomst.

Dost heeft bij Eintracht Frankfurt nog een contract tot medio 2022 en was in de eerste seizoenshelft nog geregeld basisspeler. Totaal kwam de spits tot dertien optredens, waarvan tien als basisspeler en waarin hij goed was voor vijf doelpunten en drie assists. Desondanks kiest Dost ervoor om Eintracht Frankfurt in januari te gaan verruilen voor Club Brugge, iets waar hij volgens het Algemeen Dagblad vanaf het begin al voor openstond. In België wordt Dost ploeggenoot van Noa Lang en Ruud Vormer.

Club Brugge is na de winterstop nog actief in de Europa League, waar in de zestiende finale een ontmoeting met Dynamo Kiev wacht. De regerend kampioen van België gaat in de Jupiler Pro League momenteel aan de leiding, met een voorsprong van twee punten op het Racing Genk van trainer John van den Brom. Met de naderende overstap naar Club Brugge lijkt er voor Dost een einde te komen aan een dienstverband van anderhalf jaar bij Eintracht Frankfurt, voor wie hij in 43 officiële wedstrijden goed was voor 15 doelpunten en 5 assists.

Eintracht Frankfurt telde in de zomer van 2019 zeven miljoen euro neer om Dost los te weken bij Sporting Portugal. Het is niet duidelijk hoeveel de Duitse club gaat overhouden aan de overstap van de achttienvoudig Oranje-international naar Club Brugge. Voor Dost is Club Brugge de zevende club in zijn loopbaan, nadat hij via FC Emmen, Heracles Almelo, sc Heerenveen, VfL Wolfsburg en Sporting Portugal bij Eintracht Frankfurt terechtkwam. Afgelopen zomer ketste een overgang van Dost naar Club Brugge nog af, maar nu lijkt het er dus alsnog van te komen.

Bezig met laden …