voetbalzone

Basel houdt huis tegen Lausanne en legt beslag op Zwitserse beker

Matthijs van Laar09 mei 2010, 19:57
Laatst bijgewerkt: 09 mei 2010, 19:57
Advertentie

FC Basel heeft met een gigantisch machtsvertoon beslag gelegd op de Zwitserse beker. De huidige nummer twee van de Super League liet geen spaan heel van tweedeklasser Lausanne Sports en won uiteindelijk met 6-0. Het betekende de tiende bekerwinst in de historie van de club.

Het duurde even voor de motor van de grote favoriet op toeren kwam, maar daarna was er ook geen houden meer aan. In de 27ste minuut veegde Valentin Stocker de 0-0 stand van het bord, waarna Xherdan Shaqiri drie minuten later de marge verdubbelde. De 2-0 stand bleef tot aan het rustsignaal gehandhaafd. Na de pauze was het hek helemaal van de dam.

Jacques Zoua Daogari tilde de score meteen na de hervatting naar 3-0, waarna de Australiër Scott Chipperfield er 4-0 van maakte. Een tweede treffer van Stocker een kwartier voortijd en nog eentje van Benjamin Huggel in de allerlaatste minuut droegen bij aan de afgetekende overwinning. De ploeg van coach Thorsten Fink kan ook nog kampioen worden, maar dient dan in de laatste twee duels nog wel drie punten goed te maken op koploper Young Boys.

Bezig met laden …