voetbalzone

Basel-trainer Fink neemt enkel genoegen met zege bij AS Roma

Bart Kruyt18 okt 2010, 19:44
Laatst bijgewerkt: 18 okt 2010, 19:44
Advertentie

FC Basel maakt zich op voor een zware uitwedstrijd. De Zwitsers verloren de eerste twee groepswedstrijden in de Champions League en gaan dinsdag op bezoek bij AS Roma, dat na een nipte overwinning op Genoa hoopt dat de periode van sportieve tegenslagen voorbij is. “Maar wij gaan hier voor de drie punten”, zei Basel-trainer Thorsten Fink.

De oefenmeester beseft dat zijn ploeg de underdog is, maar weigert om verstoppertje te spelen. “Als we niet weten te winnen, kunnen we de volgende ronde van de Champions League wel vergeten”, zei Fink, die met Basel al verloor van CFR Cluj en Bayern München. “Maar mocht de volgende ronde er niet inzitten, dan willen we tenminste doorgaan in de Europa League. Dan moeten we wel punten gaan pakken.”

Basel en Roma kwamen elkaar vorig jaar ook al tegen, toen in de Europa League. “We hebben toen ook een keer gewonnen (2-0, red.) en beide ploegen zijn niet veel veranderd sindsdien”, zei Fink. “Roma heeft een goed team, maar wij zijn hier gekomen om te winnen. We weten waar onze kansen liggen.”

Bezig met laden …