voetbalzone

'Basisplaats lonkt voor Büttner: Ferguson niet overtuigd van Evra'

Daniel Cabot Kerkdijk12 sep 2012, 07:10
Laatst bijgewerkt: 12 sep 2012, 07:10
Advertentie

Alexander Büttner maakt zaterdag in de thuiswedstrijd tegen Wigan Athletic mogelijk zijn debuut voor Manchester United. Volgens The Daily Mirror is Sir Alex Ferguson van plan om Patrice Evra te slachtofferen ten faveure van de aankoop, die tot dusver nog geen enkele minuut in actie kwam.

/

Ferguson was naar verluidt niet bepaald blij met de verrichtingen van Evra in het duel met Southampton (2-3), voor aanvang van de interlandperiode. The Daily Mirror claimt dat Evra, die al jarenlang de vaste linksback van Manchester United is, zichzelf zaterdag op de bank zal terugvinden. Ferguson wil met een eventuele basisplaats voor Büttner ook de concurrentiestrijd binnen de selectie verhogen.

Het ligt sowieso in de lijn der verwachting dat Büttner de komende weken aan spelen zal toekomen. Evra speelde in de afgelopen periode twee WK-kwalificatieduels namens Frankrijk en volgende week woensdag wacht Galatasaray in het kader van de groepsfase van de Champions League. Ferguson zal dus spelers rust gaan geven. In Engeland vraagt men zich af wie hij zaterdag op doel gaat zetten: de tegen Fulham onzekere David de Gea of de tegen Southampton nerveuze Anders Lindegaard.

Bezig met laden …