voetbalzone

Basisplaats lonkt voor Van Persie: 'Hij gaat in ieder geval spelen'

Peter Nusselder30 nov 2010, 13:46
Laatst bijgewerkt: 30 nov 2010, 13:46
Advertentie

Robin van Persie is alweer even fit sinds hij herstelde van een hardnekkige enkelblessure, maar zijn laatste basisplaats bij Arsenal dateert van eind augustus. Mogelijk speelt de Nederlandse aanvaller dinsdagavond in het Carling Cup-duel met Wigan Athletic eindelijk weer eens vanaf het begin.

/

Nadat Van Persie zijn rentree kwam hij al wel enkele malen als invaller binnen de lijnen bij The Gunners, maar een basisplaats zat er nog niet in voor de international van het Nederlands elftal, die Marouane Chamakh voorlopig voor zich moet dulden in de spits en ook nog te maken heeft met concurrentie van zijn Deense ploeggenoot Nicklas Bendtner.

Chamakh speelde afgelopen zaterdag tegen Aston Villa (4-2 winst) de hele wedstrijd en krijgt tegen The Latics waarschijnlijk rust, zodat de overige spitsen aan bod kunnen komen. Trainer Arsène Wenger van Arsenal beloofde in de Engelse media dat Van Persie dinsdag speelminuten zou krijgen. “Robin komt zeker in actie, ja. Maar mijn basiselftal heb ik nog niet bepaald”, aldus de Franse oefenmeester.

Bezig met laden …