voetbalzone

Basisplaats voor Liverpool-speler tegen Burnley kost de club vijf miljoen euro

Noel Korteweg27 dec 2023, 17:40
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2024, 03:51
Advertentie

Darwin Núñez heeft Benfica dinsdagavond vijf miljoen euro extra opgeleverd, zo maakt het Portugese A Bola een dag later bekend. De 24-jarige spits van Liverpool stond aan de aftrap in het uitduel met Burnley (0-2) en dat was zijn 35ste basisplaats in dienst voor the Reds. Dat aantal activeerde een clausule in de overeenkomst tussen Liverpool en Benfica.

Núñez verruilde Benfica in de zomer van 2022 voor een vast bedrag van 75 miljoen euro voor Liverpool. In de overeenkomst tussen beide clubs werden verschillende bonussen afgesproken die samen goed zijn voor 25 miljoen euro.

Volgens het Portugese medium was er al zestig procent van de potentiële bonussen betaald door Liverpool aan Benfica. The Reds moeten nu de volgende bonus van vijf miljoen euro overmaken omdat manager Jürgen Klopp zijn aanvaller dinsdagavond voor de 35ste keer liet starten.

Daardoor staat de totale transfersom inmiddels op 95 miljoen euro. De laatste bonus van vijf miljoen euro moet worden betaald als Núñez zestig keer in de basis heeft gestaan bij Liverpool.

De 22-voudig international van Uruguay was deze campagne tot dusver goed voor 8 doelpunten en 7 assists in 27 wedstrijden namens de Engelsen. Núñez nam in het uitduel met Burnley al na zes minuten de openingstreffer voor zijn rekening na een assist van Cody Gakpo.

De rechtspoot wordt hoe dan ook de duurste aankoop ooit in de geschiedenis van Liverpool. De huidige top vijf bestaat naast Núñez uit Virgil van Dijk (84,65 miljoen euro), Dominik Szoboszlai (70 miljoen euro), Alisson Becker (62,50 miljoen euro) en Naby Keïta (60 miljoen euro).

[stand:8]

Bezig met laden …