voetbalzone

Basisspeler Boulahrouz voorspelt verrassingen van ‘zijn’ Stuttgart

Robert Smid09 aug 2011, 12:47
Laatst bijgewerkt: 09 aug 2011, 12:47
Advertentie
/

Khalid Boulahrouz leek ietwat uit beeld te zijn na een aantal moeilijke seizoenen. De spijkerharde verdediger is een tijdlang gezien als één van de beste centrale verdedigers van Europa vanwege zijn verdedigende kwaliteiten, maar raakte in een vormdip. Via Hamburger SV, Chelsea en Sevilla kwam hij in 2008 terecht bij VfB Stuttgart. In Duitsland was hij lang niet altijd zeker van zijn plek, maar daar kan dit seizoen verandering in komen.

De international weet wat hem dit seizoen te doen staat. Waar hij zich in het verleden vrijwel alleen richtte op de positie in het hart van de defensie, is hij op dit moment bezig om zich te profileren als rechtsback. “Ik krijg het vertrouwen van trainer Bruno Labbadia, dat doet me natuurlijk ook goed. Hij is iemand die er bovenop zit, graag mooi voetbal wil spelen, maar ook wil winnen. Hij houdt van de Nederlandse manier van voetballen”, aldus de verdediger aan NUsport.

Het leek erop dat Boulahrouz zich mocht gaan richten op een oefeninterland tegen Engeland, maar door de rellen in Londen is deze op last van de plaatselijke autoriteiten afgelast. De verdediger kan zich dus weer gaan richten op de Bundesliga. Na een uitstekende seizoensopener (3-0 winst tegen Schalke 04) is er veel vertrouwen. “Als het om de titel gaat, wordt er vooral over Bayern München en Borussia Dortmund gesproken. Maar als wij zo compact spelen als tijdens de tweede helft van vorig seizoen en afgelopen zaterdag, zijn we heel moeilijk te verslaan.”

Bezig met laden …